Demotageproces

De eerste stap nadat de auto bij het RDW is gevrijwaard, is het volledig milieuvriendelijk maken van de auto. Dit betekent dat alle schadelijke vloeistoffen uit de auto worden verwijderd. Daarna wordt er beslist of de auto bruikbare onderdelen bevat of direct wordt verwerkt en afgevoerd. Als de auto bruikbare onderdelen bevat worden deze er af gesloopt en in het magazijn geplaats of klaar gemaakt voor export. Deze export-onderdelen worden in grote aantal verscheept in containers naar landen over de hele wereld. Als de auto geen bruikbare onderdelen bevat of als een auto geen meerwaarde meer bied op het terrein wordt deze geperst. Dit houd in dat de auto in een machine wordt geplaats die de auto tot een hoogte van 20 cm plet. Hierdoor kunnen er 40-45 autowrakken per vracht worden vervoerd naar een shredder.

magazijn-motorblokken-28.06.07-023

 

Demontage lijn

Hedendaags worden auto’s als geheel geperst en afgevoerd naar de shredder waar de grondstoffen en materialen gescheiden worden. Bij dit scheidingsproces gaan er veel materialen verloren. Dit is echter momenteel wel de meest efficiënte manier van recyclen. In het verleden werden de auto’s bij Frans van den Mosselaar Autorecycling en Autodemontage b.v. volledig ontmanteld. Dit betekent dat op een hypermoderne demontagelijn alle materialen uit de auto werden verwijderd en gescheiden. Voor meer informatie kunt u deze video bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=98JWyfGGsko Tegenwoordig wordt de demontagelijn nog gebruikt om systematisch grote partijen te verwerken voor export-onderdelen. Nieuwe auto’s bevatten daarentegen steeds meer hoogwaardige materialen waardoor het volledig ontmantelen en recyclen van auto’s in de toekomst weer erg belangrijk gaat worden. Om een zo hoog mogelijk percentage van de auto te recyclen zal de demontagelijn de meest efficiënte en effectieve manier gaan bieden. Tevens bied de demontagelijn een erg milieuvriendelijke manier van recyclen.

mosselaar-0582 conveyormosselaar-0526 crane

mosselaar-0495 cuttingmosselaar-0451 turning

 

Milieu

Frans van den Mosselaar Autorecycling en Autodemontage b.v. is zeer vooruitstrevend op het gebied van milieuverantwoord demonteren. Wij kunnen met trots zeggen dat we aan alle strenge wetgeving voldoen. Ook zijn we altijd  actief op zoek zijn naar manieren om het demontage- en vernietigingsproces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt er momenteel gezocht naar een manier om het bestaande proces van het milieuvriendelijk maken van de auto’s te verbeteren. Ook hebben we de afgelopen decennia een demontagelijn ontworpen en geperfectioneerd. Deze demontagelijn is internationaal in gebruik.

Wij ondernemen met een groen hart. Dit is goed voor onze onderneming en goed voor onze omgeving!

 Recycle Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

telefoon nummer van den mosselaar dongen

Contactgegevens

Watertorenstraat 6a
5102 AG Dongen
The Netherlands

Tel.
Fax
KvK nr.
RDC nr

E-mail.

: +31 162 31 29 71
: +31 162 31 86 86
: 18131907
: 916676

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Geopend
Maandag t/m vrijdag:
08.30 - 12.00
13.00 - 17.30
Zaterdag
09.00 - 13.00
 
Gesloten
Maandag 4 maart
Zon- en feestdagen