Van den Mosselaar

luchtfoto anno 1969luchtfoto-1970

Van oudpapier ophaler, autosloper tot autorecycling & autodemontage.

In de jaren vijftig en zestig begon de jonge Frans van den Mosselaar met oud papier ophalen. Bij bedrijven en particulieren.  Na een aantal jaren van papier werdt er ook oud ijzer aangeboden.  Hij had na enige tijd genoeg verdient om er zijn eerste vrachtwagentje van te kopen (een driewielige Tempo).

Nadat de eerste auto's werden aangeboden en ingekocht. Kwam er ook vraag naar onderdelen van auto's.  Die werden eraf gesloopt en verkocht.  Frans zo ondernemend als hij was, ging opzoek naar meer afgedankte auto's. Enzo braak het tijdperk aan van autosloperij Frans van den Mosselaar.

oud-51oud-6

In de jaren zestig, begin zeventig groeide de autosloperij steeds verder uit. Er werden steeds meer auto's ingeleverd en gesloopt. De onderdelen werden verkocht aan particulieren en garage bedrijven. Het duurden niet lang of de eerste melden zich voor onderdelen voor export. De eerste container met onderdelen werdt verkocht met bestemming Israel.  De vraag naar onderdelen groeide en groeide.  Alleen het aanbod van oude auto's groeide niet mee.  Daarom besloot Frans het verder op te gaan zoeken.  Hij kwam terecht net over de grens. In de Lutte bij enschede in Duitsland. Daar verkochten ze jonge schade wagens daar hij wel oren naar had. Want de vraag naar onderdelen van jongere sloopauto's groeide ook.

Het tijdperk modernste autosloperij brak aan. Eindjaren zeventig ontwikkelde Frans zich naar de modernste sloperij van Nederland, in verkoop van onderdelen  van jonge schade auto's. Garagebedrijven en carrossoriebedrijven vanuit heel het land kwamen naar Dongen.In de jaren tachtig werd er veel gedaan aan kop en kont bouwen van auto's.  Aan een auto met voorschade hing men dus een complete andere voorkop aan. De vraag naar voorkoppen van auto's groeide explosief. De lijfspreuk van klanten die we niet konden helpen was toen des tijds geboren.           

                        Als van de Mosselaar het niet heeft dan heeft niemand het

 

Ook stondt de export niet stil. De aanvragen naar delen van auto's groeide als maar mee. Landen zoals Denemarken, Israel , Suriname, Afrika, Azië enz kwamen om de hoek kijken wat er bij Frans van den Mosselaar allemaal te koop was. Had men niet genoeg onderdelen dan ging Frans bij de collega's op zoek om de voorraad aan te vullen. Zodat de klant zijn container gevuld kreeg. Hierdoor leerde men Frans van den Mosselaar als handelaar en collega steeds beter kennen. En werd er steeds advies gevraagd.

Zo kwam men op het idee samen met twee andere autosloperijen een stichting op te zetten die de belangen behartigen voor de Nederlandse autosloperijen op te richten.   En zo onstond STIBA.

Eind jaren tachtig en negentig kwam er veel onderzoek naar recycling van auto's. Het zoeken naar markten voor grondstoffen en hergebruik. Van bijvoorbeeld purschuim uit stoelen, glas,vloeistoffen b.v. oliëen,benzine enz. Het begin om aan het milieu te denken was in vollegang gezet.

Niet alleen auto's werden milieuvriendelijk gemaakt. Er werden rond 2004 ook bromfietsen aangeboden voor recycling. Deze worden op de zelfde manier behaaldeld en verwerkt als een auto. Met een uitzondering. Van bromfietsen worden geen onderdelen verkocht.

Iets dat tot op de dag vandaag nog steeds van toepassing is. Van den Mosselaar is van plan dit nog voor onbepaalde tijd te blijven doen.

Tegenwoordig zijn er ook veel zakelijke afnemers van losse onderdelen. Van den Mosselaar verzorgt massa-uitvoer van onderdelen naar diverse landen in Europa, Azië en Afrika. Daar krijgen onze Nederlandse onderdelen een tweede kans. Er verlaat niet één complete auto het terrein!

Van den Mosselaar is een erkend RDW-vrijwaringsstation.

Heeft de benodigde milieu papieren.

en is onder andere aangesloten bij:

telefoon nummer van den mosselaar dongen

Contactgegevens

Frans van den Mosselaar
Autorecycling & Autodemontage B.V.

Watertorenstraat 6a
5102 AG Dongen
Netherlands

Tel.
Fax
KvK nr.
RDC nr

email.

: +31 162 31 29 71
: +31 162 31 86 86
: 18131907
: 9166

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
open: 08.30 - 17.30 uur
pauze: 12.00 - 13.00 uur

Zaterdag:
open: 09.00 - 13.00 uur

Zon- en feestdagen:
gesloten